Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie szukaj we mnie tamtej dziewczynki...

Uciekam znów
w nienazwaną samotność,
tam gdzie nie sięgają ich łapy,
ani nawet twoje delikatne palce.

Nie ma mnie już takiej,
jaką poznałeś kilka lat temu...

Znów chowam
głowę w beton, nawet nie piasek,
bo zwykle najłatwiej
ucieka się od problemów.

Nie ma już tamtego uśmiechu,
który tak bardzo pokochałeś...

Kolejny raz próbuję
znaleźć jakiś początek.
Lecz gdy tylko go chwytam,
natychmiast staje się końcem.

Wypalił się już płomień,
przy którym lubiłeś sie ogrzewać...

Zamykam się w ciasnym pokoju,
pomalowanym pędzlem wspomnień.
Tutaj moje myśli
nie potrafią wybiegać w przyszłość.

Nie ma już we mnie tej dziewczynki,
Która umiała bezkrytycznie kochać...

3234 wyświetlenia
67 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!