Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krzyk

Ucieczka
Wśród oparów szarej mgły
Kolejny krok w nicość

Płacz dziecka
I Potłuczone szkło
Czyjeś krzyki odbijają się echem
W pustej, martwej dolinie

To sen?
Czy śmierć?
A jednak...

...otwierasz oczy
Na stole puste butelki
A na podłodze stłuczone talerze

5777 wyświetleń
50 tekstów
15 obserwujących
  • 8 November 2010, 10:56

    jak niemy krzyk rozpaczy zagubionego ja ...

  • marka

    8 November 2010, 08:41

    Ten prozaiczny - prawie - tekst
    przemawia.
    Ale to wiersz i smakuje jak brązowy kolor
    z cieniami plączącymi się pod krzakiem
    oświetlonym nocną latarnią.
    Pozdrawiam.
    Ciekawy.