Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na mieliźnie myśli

Tak bardzo nieraz chce się do człowieka,
by w jego oczach poszukać
miłości.
A życie pędzi jak wartka rzeka
i tylko kiedyś było nam
prościej.

Kim jesteś? Zapyta cię więc świat.
To ja i to nie ja
- odpowiesz.
Bo czasem człowiek chce być sam,
a czasem tylko
w połowie.

5917 wyświetleń
86 tekstów
19 obserwujących
  • zapach_bzu

    17 March 2018, 14:17

    Kochani, dziękuję za wszystkie opinie i znalezienie chwili dla mnie ;)
    Pozdrawiam Was :)

  • Malusia_035

    1 March 2018, 09:17

    bardzo mi się spodobał ,śliczny :)

    Pozdrawiam Cieplutko :)

  • RozaR

    17 February 2018, 22:54

    Tylko druga strofa reszta to pompowany kicz .

  • Adnachiel

    17 February 2018, 16:49

    Piękny wiersz.
    Serdecznie pozdrawiam :)

  • silvershadow

    17 February 2018, 11:12

    Wiersz warty uwagi. Bardzo na tak.
    Pozdrawiam.

  • Papużka

    17 February 2018, 10:50

    Myślę, że dość istotną wiedzą jest świadomość kim się nie jest.
    Niesamowicie wzbogaca moment, gdy zostajemy sami z sobą i nie czujemy się samotnie. Nic jednak nie zastąpi ludzkiej więzi, korelacji, bliskości...