Menu
Gildia Pióra na Patronite

Proza życia

Uciec, ale dokąd? Jak pomylę drogi?
Może spotkać mnie los jeszcze bardziej srogi.
Mogę stracić wszystko, na co pracowałam,
Gorzko pożałować, że o to nie dbałam.
Lepiej tu zostanę. Tak, już ostatecznie.
Ptak zamknięty w klatce czuje się bezpiecznie.
Nic mu nie zagraża. Nie docenia tego,
Że go tutaj nigdy nie spotka nic złego.

344 wyświetlenia
4 teksty
0 obserwujących
  • Monika M.

    6 December 2019, 12:31

    ... ani cudownego...