Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pustka

Ucichły już wszystkie krzyki
Opadł czarny pył moich próśb
Niezwykły sen tego miasta
O którym zapomniał Anioł Stróż

Niebieskookie krople deszczu
Równo płynące w pośród osamotnionych dróg
Cichutkie łkanie tego miasta
O którym zapomniał Anioł Stróż

Cienie samolubnych istot
Które błagał nawet sam Bóg
Melodia żalu tego miasta
O którym zapomniał Anioł Stróż

Blond włosa gołębica
Skazana na samotność wśród istot bez głów
Ukryta prawda tego miasta
O którym zapomniał Anioł Stróż

12 563 wyświetlenia
61 tekstów
0 obserwujących
  • 24 June 2016, 14:48

    Smutne to miasto ;).
    Wiersz, niezły.

  • Emilia Szumiło

    24 June 2016, 14:33