Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zapraszam Was...

http://www.youtube.com/watch?v=3_iZNMsUqDw

Uchylę Wam bramy mojego ogrodu
gdzie ścieżki... zielenią się ścielą.
W nim wiosna płatki kwiatom rozchyla.
Szypułki czereśni się... bielą.

Wśród kwiatów cichutkie brzęczenie.
Wonność nektaru przyzywa pszczoły.
W koronach drzew domki drewniane
w nich ptaszki i... trel ich wesoły.

Z oddali słychać szemrzący strumyczek
jak drążąc ścieżki skalniakiem spływa.
Kaskadą wód spienia się tworząc piany
to znów się wzbija... fontanną wypływa.

Opodal ławeczka i... stolik z pnia
jeszcze... pachnący żywicą sosny
tam właśnie zasiadam i w cieniu drzew
spisuję wiersze w obliczu wiosny.

Przyglądam się jak... budzi motyle
nie szczędząc na skrzydła im wzorów.
Dziś Ona jest Panią mojego ogrodu
i... barwi paletą kolorów.

To Ona ożywia świat wokół domu
i wijąc się pnączem zdobi jego mury .
Zapraszam więc do mnie w wiosenny raj
przyjrzyjcie się... cudom natury.

55 133 wyświetlenia
395 tekstów
57 obserwujących
  • krysta

    21 March 2013, 15:33

    I cóż mam powiedzieć - znowu na cudeńko trafiłam :)

  • giulietka

    16 March 2013, 11:56

    Wkradłam się z rozkoszą między alejki Twoich wersów...
    Dziękuję za piękny spacer, miłego dnia Agnieszko:)

  • 16 March 2013, 11:11

    Prześliczny wiersz.
    Pełno prześlicznych metafor :)
    Pozdrawiam :)

  • agniecha1383

    16 March 2013, 10:59

    Dziękuję Piotrze ale z tego co wiem...to Ty jesteś artystą w wielu dziedzinach...zresztą widziałam a oczy mnie nie mylą:)pozdrawiam serdecznie:)

  • marka

    16 March 2013, 08:39

    Wiersz malarski,piękny.

  • agniecha1383

    16 March 2013, 00:19

    Dziękuję Anno a uśmiech także ślę...podwójny:):)Dobrej nocy:):)

  • agniecha1383

    16 March 2013, 00:08

    Jeszcze nie kwitną:) ale prawdą jest ze ogromne drzewo czereśni po środku stoi i czeka:) pozdrawiam:)
    Dziękuję Wam i pozdrawiam:)

  • misiek45

    16 March 2013, 00:05

    Agniesiu ależ piękny i barwny wiersz ,wspaniały ogród wyczarowałaś -pozdrawiam milutko na dobranoc:)

  • luterin

    16 March 2013, 00:02

    Jeżeli w Twoim ogrodzie kwitną czereśnie to musi być pięknie :)
    Malowniczy wiersz.