Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uchwycę Twe sny
w moje dłonie spragnione Ciebie ,
rozkołyszę wiatr ,
by zaniósł Ci moją miłosną pieśń ,
na skrawku nieba
namaluję tęczę, niech zalśni
kolorami mojego uczucia,
w niezmąconej ciszy
smyczkiem czułości
zagram na nutach Twojego serca ,
w słońcu Twojego uśmiechu
skapię swe pragnienia
Tobą nienasycone,
z czaru ust spiję
każdą kroplę milczącego
przyzwolenia na miłość.

43 337 wyświetleń
304 teksty
260 obserwujących
  • eveline2

    1 January 2011, 11:21

    Tyle ciepła.....plus++++++++++

  • Voyage

    22 December 2010, 18:27

    Dzięki Marie, pozdrawiam ciepło ;)

  • Papillondenuit

    22 December 2010, 17:13

    Cudeńko... :)

  • Voyage

    22 December 2010, 16:53

    Aniu, miło mnie zaskoczyłaś, dzięki Ci wielkie, pozdrawiam gorąco ;)

  • anja341

    22 December 2010, 14:25

    Arturze, może nigdy nie oceniam i nie komentuję Twoich wierszy, może nigdy nie wyrażam swojego zdania na ich temat. Mimo tego wiedz, że zawsze je czytam i jestem zawsze zdumiona tym, co kryje Twoja dusza i serce ;)

  • Voyage

    22 December 2010, 13:36

    Dzięki, pozdrawiam ciepło ;)

  • Seneka 18

    22 December 2010, 13:32

    Pięknie piszesz...