Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Lady in black"

Ubrana w czerń stąpa po ziemi......
Noc - Królowa Ciemności.......
Zimą narzuca oszroniony płaszcz.......
Wolno kroczy, z wieczora w szarość wystrojona.......
Godzina za godziną mija......
Noc zmienia suknię na granatową.......
Mija godzina za godziną......
Tym razem zmienia granat na czerń.......
Ubrana w czerń, piękna i dostojna.........
Czasem blaskiem księżyca oświetlona jak okrągłym neonem.....
Czasem upstrzona gwiazdami, co na czarnej sukni połyskują......
Jakby na bal się szykowała z kochankami.......
Czy może zakłada suknię żałobną, nim wstanie świt.....?
Może tak, może wraz ze śmiercią układ zawarła.....
Ubiera się w czerń, żeby śmierci łatwiej było przyjść.....
Podają wspólnie swoje lodowate dłonie.......
Tym, którzy w cichości czekają na swój koniec......
Noc, czarna noc - Królowa Ciemności.......
W sercach każdego z nas inaczej gości.....
Noc - Królowa Ciemności......

40 345 wyświetleń
275 tekstów
38 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!