Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie zapomnę

Ubrana w bezsenną noc
Uciekam oknem
I mokrym krokiem przecinam mrok
Potykając się o własne myśli
I natrętny cień
Docieram na skraj łąki
Gdzie ostatni raz
Całowałeś moje nadgarstki.
Pachnie wilgotna trawa
A mgła miesza się na mej twarzy
Z nikomu niepotrzebnymi
Tobie niepotrzebnymi łzami.
Z nieba spada grad gwiazd
Ale żadnego życzenia nie mogę dokończyć
Bo wracają do mnie Twe słowa
I smutny uśmiech Twych ust.
„Zapomnij” –prosisz
I zostawiasz mi koniczynkę.
A potem co noc budzę się
I wracam tu
By wciąż prosić Cię o niemożliwe.
Co noc odchodzisz i mówisz
„Zapomnij”.
I wszystko milczy i nie daje zapomnieć.
„Zapomnij” .
Jutro. Jutro też wrócę
By nie zapomnieć.

6059 wyświetleń
33 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!