Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 21 March 2021

po rozum do głowy

ubrałam wszystko w barwy których nie było
złudne kolory
czerwień krwi i błękit oczu

skąpałam w zieleni po uszy
żeby było bezpiecznie i błogo

co z tego

kiedy czarne ramy
a werniks jakiś taki zamglony

obraz prawd dopasowanych
powieszę na gwoździu
wbitym prosto w serce

83 908 wyświetleń
973 teksty
64 obserwujących
  • Infinite Gentleman Night

    21 March 2021, 09:07

    Piękne barwy poezji Onejko ,gratuluję 'czołówki' :)

    od lontano, onejka, Giakonika
    • onejka

      21 March 2021, 11:35

      Dziękuję Rafale, pozdrawiam 🙂

    • Infinite Gentleman Night

      10 April 2021, 08:18

      To chyba ja powinienem podziękować ... jeszcze do niedawna nie wiedziałem , że spotkam w tym miejscu tyle wrażliwych z wewnętrznym pięknem Duszyczek :)

      od onejka
  • 18 March 2021, 21:09

    Obraz prawd dopasowanych, to... złudzenie.
    Prawda nie chowa się w ramach. Nie warto wieszać obrazu, a gwóźdź?
    Może trzeba komuś... zabić ćwieka? :)
    Ładnie Ci w kolorach. :))

    od lontano, onejka, Giakonika
  • Odys syn Laertesa

    18 March 2021, 12:08

    I w 10... trafiony. Ale pływa, bo tak zazwyczaj wygląda dobry "początek".
    Ładnie namalowane. Pozdrawiam ✋

    • onejka

      18 March 2021, 13:55

      Pozdrawiam Odysie ✋

  • Monika M.

    18 March 2021, 10:45

    "drugi piątek
    drugi gwóźdź wbity
    bez znieczulenia
    wszystko dzieje się na widoku
    jawnie...

    ile zwykle wbija się gwoździ?"

    • onejka

      18 March 2021, 13:54

      Moniś, pytanie retoryczne 😉 może lepiej przyczepić na rzep ? 🤞

    • Monika M.

      18 March 2021, 14:11

      Choć retoryczne to odpowiem;). Rzepów nie lubię. Niszczą ubrania. Z rzepami będzie prowizorka, a ja lubię jak jest pożądnie.
      No i nie mam psa, ani jego psiego ogona;).
      Musi być gwóźdź... no way...

      od onejka
    • onejka

      18 March 2021, 15:56

      Fakt ! Kiedyś napisałam taką oto myśl - „Każdy ma swoją prywatną galerię okaleczeń ” 🤔

  • kati75

    18 March 2021, 09:12

    Poruszający!

    • Aplan

      19 March 2021, 11:21

      Zdecydowanie!