Menu
Gildia Pióra na Patronite

~*♥*~ Strofy jak pąki róż~*♥*~

Ubierz swe słowa w pąki róż
Mów do mnie czule wieszczu wierszem
Niech płynie potok słodkich słów
Chcę słuchac długo Ciebie jeszcze

Układaj strofy jak witraże
Których kolory lśnią tęczowo
Zaczytam się kolejny raz
Do snu niech tulą mnie na nowo

Niech pachną majem i konwalią
Jak słodkie nutki cicho grają
Mów do mnie jeszcze proszę szeptem
A myśli wiersz niech układają

I przycmią gwiazdy,lśniące słońce
W sen poprowadzą mleczną drogą
Tylko ich nie zgub bardzo proszę
Są w ornamencie perłą drogą

Słowa jak perły rozrzucone
Pozbieraj w strofy tak mi bliskie
Schowaj mi wiersze pod poduszkę
Ja obiecuję przeczytam wszystkie.

109 545 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • miramija

    6 November 2012, 18:17

    Agnieszko... bardzo bardzo ładny wiersz... pozdrawiam cieplutko :)

  • Władysław Andrzej

    6 November 2012, 15:49

    Z radością zaglądam na twoje wersy

  • aloya

    6 November 2012, 10:02

    Agnieszko bardzo ciepły lekki wiersz, jak wietrzyk kołysze cichą melodią do snu:)