Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesteśmy sobie potrzebni...

Ubierz się w skromność, dobroć, wrażliwość
pochyl się nad leżącym, słabym człowiekiem
przywróć wiarę, że istnieje jeszcze czysta miłość
poświęć mu swój czas, zostań, nie uciekaj…

Pomóż mu powstać i narodzić się na nowo
wskaż tę najjaśniejszą stronę codzienności
zostań aniołem stróżem, życiową podporą
iskierką nadziei, zaczątkiem ody do radości…

Bądź tęczą, która daje nadzieję na pogodne niebo
na słońce, na radość, na uśmiech i na pogodę duszy
przełam się i uwierz w końcu też w samego siebie
że jesteś potrzebny, by mury swoim dobrem kruszyć…

190 740 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • słoneczniki

    27 July 2013, 21:32

    Piękny!

  • Kamila 6

    22 July 2013, 17:52

    Aż ciepło mi się zrobio w sercu, gdy czytałam :) Piękne, mądre i warte zapamiętania!

  • agniecha1383

    22 July 2013, 01:05

    To jest piękne Gerardzie... w każdym z nas jest chęć bycia takim człowiekiem - wierzę...
    pozdrawiam:)

  • wolnaenergia

    21 July 2013, 19:49

    Zatrzymał mnie. Pozdrawiam.

  • Zoeni

    21 July 2013, 09:45

    Nie wiem jak inni, ale ja się wzruszyłam.

    Piękny wiersz.