Menu
Gildia Pióra na Patronite

Akwarele i uściski

Ubierz mnie w kolory wieczności
Maluj siwych włosów obietnicami
Przekonaj mnie do nieskończoności
Wszystkimi wspólnymi nocami

Dokładnie, z gracją do każdej linii
Maluj mnie ciepłem popołudnia
Chwilą, gdy nikt nikogo nie wini
Porankiem w objęciach grudnia

Ubierz mnie w kolory swoich marzeń
W barwy zachodzącego słońca
Palety emocji, myśli i wrażeń
Maluj mnie całą bez końca

Purpurą wybuchów, złości co być musi
Bielą pojednania w prześcieradle
Czerwienią zachodów, co od czasu kusi
Przeprosinami, które nie utknęły w gardle

Kolorami spacerów po karkonoskiej ziemi
Drożdżówkami na kocu w przerwie
Spojrzeniem, które drobne gesty doceni
Uczuciem, którego nic nie rozerwie

12 228 wyświetleń
121 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!