Menu
Gildia Pióra na Patronite

Najładniej mi

Ubierasz mnie w spojrzenie,
spoglądasz jakby przez łzy.
Zakładam je codziennie.
W tym stroju tak pięknie mi.

Ubieram się w tęsknotę.
Perły spadają spod rzęs.
Wpinam we włosy złote
Łzę. Tak mi w niej ładnie jest.

Ubieram się w marzenie,
miękko rozpływa się tiul.
W nim układasz się cieniem.
Jestem jak anioł ze snów.

Ubierasz mnie w czułości.
Dotykiem odliczasz dni.
Wiesz, że w tej codzienności
naprawdę najładniej mi...?

3238 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • Alfa Centauri

    2 March 2016, 14:29

    Co najmniej raz dziennie się w nim przeglądam. Faktycznie:) Całkiem nieźle:)
    Dzięki;)

  • LiaMort

    2 March 2016, 09:07

    Ładnie Ci w tym wierszu. ;)

  • Alfa Centauri

    26 February 2016, 22:07

    Dziękuję:)

  • silvershadow

    26 February 2016, 11:52

    Wprawiasz czytelnika w zachwyt.

  • Adnachiel

    26 February 2016, 11:14

    Bardzo lekko i z wielką przyjemnością czyta się każdy wers.
    Pełno w nim emocji, można je odczuć na własnej skórze.
    Piękny.

  • Cris

    26 February 2016, 10:58

    Piękne wersy, lekki wiersz...pozdrawiam.
    :)