Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ubieram nagość w czerwona sukienkę...

...
Ubieram nagość w czerwona sukienkę
lekko muska mnie dotyk
wiatr igra i budzi serce...
dotyka włosów...
figlarny uśmiech i myśl
deszczu krople
ulotny jak sen chwili czar tej
chwili przelotnej...
ubieram wrażliwość w dotyk
w traw zielenie...
ostatni słońca szept
wkładam na skronie...
i zanim zniknę pogubię płatki
ja mak...
przekwitnę szczęśliwy z uśmiechem
ostatnim...

Anita Steciuk

15 416 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!