Menu
Gildia Pióra na Patronite

****

Tyś który jest białym łabędziem
I twój śpiew układa się w poematy
Jesteś moim natchnieniem, nadzieją lotną
Dajesz mi marzenia osnute psotą
Gdy czytam coś nakreślił tym nieskazitelnym piórem
Aż mam ochotę powstać w górę
Nie obca ci czerwona, czy czarna różna
Bo ona myśli twe wzburza
Słowa płynące jak ptak po wodzie
Rymy tak piękne tylko o wschodzie
Tak więc bardzo cie proszę
Mój łabędziu otoczony złotem
Pozwól mi choć trochę zbliżyć się ku tobie
Abym mogła tak pięknie jak ty pisać o słowie

2045 wyświetleń
15 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!