Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tyś

Tyś jesteś powietrzem, daj mi trochę pooddychać
Tyś jesteś wodą, daj mi ugościć swe pragnienie
Tyś jesteś jedzeniem, nasyć mnie
Tyś jesteś ogniem, ogrzej mnie
Tyś jesteś Łódzkiem, daj mi odpocząć.
Tyś jesteś światem, daj mi jeszcze w Tobie być
Tyś jesteś Muzyką, trwaj we mnie
Tyś jesteś życiem, Bądź ze mną..

ja jestem Twoim niewolnikiem, Podlegam tylko Tobie
Twoim sługą, na Twe życzenia
Twym rycerzem, pod Twym rozkazem

żebram o Tlenu trochę,
wody krople
choć kropili wody
odrobiny ciepła
minuty odpoczynku
centymetra miejsca na świecie
Nutki muzyki
jednego serca bicia

70 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
  • awatar

    2 August 2013, 12:56

    poza dziwactwami językowymi reszta zebrana z innych tekstów