Menu
Gildia Pióra na Patronite

Trędowaty

Ty nie jesteś moim ojcem
i nie byłeś nim nigdy,
bowiem ojciec dziecku swemu
by nie zrobił takiej krzywdy ...

I ty nie miałbyś odwagi
tak podążyć w nieznane
jak ja w straszną tą ciemność
i na sam sam z Szatanem ...

I nie zdołałbyś przeżyć
tego co ja przeżyłem
i byś być nie dał rady
tym kim jestem i byłem ...

I wciąż kocham i żyję
chociaż zniszczyć mnie chciałeś
a ty w norze swej gnijesz,
wiedz, że śmieciu przegrałeś.

71 029 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!