Menu
Gildia Pióra na Patronite

xxx

Tymczasem nagle Ty.
Moje serce krzyczy,
dusza sobie życzy...
Mój zamiar już nie jest kryty.

Jesteś kimś kogo...
To już prawie szaleństwo!
A może męczeństwo?
Boję się srogo.

Pojawiłaś się, nauczyłaś żyć.
Już nawet trudno śnić.
Tylko byś była koło mnie,
a moje życie jak film w kinie.

Kocham?
Szlocham.
Szukam!
Konam...

Byle mieć nadzieję,
która jak matka - nie opuszcza.
Matką głupich ją nazwali
ludzie prości, ludzie mali.

Myślę, że nic do stracenia nie mam.
Zyskać mogę za to ogrom.
Czyżbyś była...
Życia mego koroną?

Korony nie odpuszczę.
Już jej nie porzucę.
Nie ważne jak jej złoto parzyć będzie...
To przecież... o Nas idzie.

13-15.06.2010

4990 wyświetleń
25 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!