Menu
Gildia Pióra na Patronite

Anioł śmierci

Tym razem
Anioł śmierci
Nie był spektakularny
Nie posiadał skrzydeł
Nie był nawet wysoki
Nie grały mu bębny
Ni pomruk złowieszczy
Trzask kości łamanych
Lub gromów niebieskich

Nie było wojny
Krwi lamentów i trwogi
Anioł był kobietą
W białym fartuchu
Z delikatnymi dłońmi

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!