Menu
Gildia Pióra na Patronite

~ Poległym.

` Tym którzy odeszli,
składam dziś hołd.
W pierś mocny cios,
zamyka na wieczność mych uczuć moc.
Bym mogła pod powieki błękitem,
połączyć się z Nimi.
By tu, ze mną wciąż byli,
nie odstępowali mnie na krok.
Bym na karku czuła,
oddech tych odległych dni.
Dla których odeszli,
na wieczność,
zamieniając się
w gruz
i pył . . .

4571 wyświetleń
48 tekstów
5 obserwujących
  • 19 December 2012, 23:48

    Karoliśko przepiękny wiersz dodałaś:)

    Zawsze będziemy ich pamiętac, bo będą w naszych serduszkach:)

    Piękny wiersz.

    Pozdrawiam miluśko i na dobranoc tulę:)