Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tylu ludzi wokół. Tylu szczęśliwców.
Zakochani, zauroczeni, zapatrzeni.
Przyjaciele, pary, rodziny.

Wracam do domu.
Potrzebuję jej obecności
Wchodzę. Czuję ją lecz... zagłuszają jej obecność
jakby specjalnie chcieli mnie jej pozbawić.
Może nawet nieświadomie?
Ale ja jej potrzebuję.
Jak powietrza i wody.
Tylko ich, tej trójki, mi teraz potrzeba.

Wychodzą z domu?
Będę mogła z nią być sam na sam!
Ona rozumie. I ból i cierpienie.
Ona nie pyta.
Ona tylko jest. Jest i słucha.

Tak
Jest
Samotność
Moja przyjaciółka

15 782 wyświetlenia
113 tekstów
9 obserwujących
  • RozaR

    12 April 2015, 22:51

    Też bywają - ale nie oceniłem uczuć tylko tekst.

  • Sesilia

    12 April 2015, 22:48

    Lara, dziękuję i również pozdrawiam

    Natalia, spokojnego :)

    Roza, uczucia są trywialne?

  • RozaR

    12 April 2015, 22:14

    Ach wracaj - o moja przyjaciółko ach ach - trywialne.

  • 12 April 2015, 19:17

    Spokojnego ;)

  • aniolupadly181010

    12 April 2015, 19:17

    A kto inny jak nie samotnosc, bądź. Sumienie? Dobry tekst. Pasuje ze terazniejszej sytuacji. PozdrAwiam.

  • Sesilia

    12 April 2015, 19:15

    Pozdrawiam :)

  • krysta

    12 April 2015, 19:12

    porusza serce...
    pozdrawiam :)

  • Sesilia

    12 April 2015, 19:09

    Dziękuję

  • 12 April 2015, 19:09

    ładne ;)