Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sen

Tylko raz cień
zmęczenie uczyni chłodem
tak lekkie
jeden raz światłość
łzy chustą tęczy otrze
niebu tak miłosiernie
raz jeden łąka
tak rozmarzy ciemność
wonną siana nowiną
że raz tylko umarli uwierzą
nie trawom lecz ciałom
w swą śmiertelność
i zasną tylko jeden raz
śniąc cienie tęcze i łąki
tak lekko miłosiernie i wonnie
że nikt nigdy nie śnił
tak na zawsze
że tylko jeden raz
można powrócić
aż tak...

89 699 wyświetleń
1387 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!