Menu
Gildia Pióra na Patronite

zaborczość

tylko dla siebie na własność chce mieć
zawsze jej mało to bezgraniczna chęć
zaborczość potrafi przekreślić miłość
zaprzepaścić wspólnie plany marzenia

bo miłość nie lubi być jak pies na uwięzi
gdy nie ma się zupełnie do siebie zaufania
na nic się zdadzą obietnice jak zamki z piasku
co podczas przypływu zmyje morska fala

miłość to coś więcej potrzeba dawania
a nie władza zakaz wolności i zabieranie
zawiść jest siostrą zaborczości gdy w sercu
głęboko się zakorzeni jest cierniem chwastem

co człowieka wewnętrznie do cna niszczy
nie zawsze czas jest najlepszym lekarstwem
na rany trudne do wygojenia z pamięci
ciężko wymazać co wyryło wspomnienie kiedyś

93 720 wyświetleń
899 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!