Menu
Gildia Pióra na Patronite

mój przyjaciel deszcz

tylko deszcz płacze nade mną
tylko on jest sobą nie udaje
czym nie jest nie żałuje mi
pieszczot i własnego dotyku

deszcz zagra każdą melodię
wystarczy mi zamknąć oczy
i wsłuchać się w kropel nuty
deszcz perkusistą najlepszym

kiedy stuka o dach i parapet
chce się ze mną zaprzyjaźnić
lubi z deszczu w fontannę się
przeobrazić by się droczyć

ze mną i bawić w berka
szczególnie gdy jestem
zbuntowana i gniewna
ja płaczę i on szlocha też

92 601 wyświetleń
880 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!