Menu
Gildia Pióra na Patronite

W tobie od dawna

tyle zagapionych myśli
plącze się po twojej głowie
dzień po dniu włóczysz się
po zakurzonych ulicach

otulony płaszczem moich słów
i otoczony murem westchnień
czekasz chwili, kiedy powiesz
o wszystkim, co cię zachwyca

gdy będziesz…
- w pobliżu moich ust

a ja… zarumieniona niebem

z urojeń zachłannych
- stworzona
od dawna mieszkam w tobie…

- i czekam na ciebie

21 287 wyświetleń
183 teksty
42 obserwujących
  • słoneczniki

    24 May 2012, 15:13

    Przyjemność z czytania... - Twoja poezja...

  • agniecha1383

    23 May 2012, 19:57

    Za każdym razem...wzruszam się...pięknie ...