Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ratunku

Jakuss

Jakuss

Tyle różnych osób, ta sama historia, a w oczach smutek i łzy…
Dlaczego świat w stosunku do nich jest tak okropny? Tak bardzo zły?
Powiedz mi jak mam patrzeć w oczy tym skrzywdzonym ludziom i mówić,
Że zbliża się ten dzień, w którym stracą wszystko i już się nie obudzą?
Powiedz mi proszę czy coś da się zrobić by temu zapobiec?
Czy można coś zrobić, by człowiek bez nóg wstał i zaczął biec?
By chłopiec, który od urodzenia widział tylko ciemność,
Mógł zobaczyć całą niesamowitą świata piękność?
By wszyscy Ci, którym czegoś brakuje i potrzebują miłości,
Mogli to dostać i żyli wiecznie w szczęśliwości?
Jeśli tak, to naucz mnie, naucz mnie leczyć ludzi w cudowny sposób,
Bym mógł przywrócić wiarę i nadzieję w oczach tych wszystkich cierpiących osób…
I proszę naucz mnie cieszyć się życiem jak Ci, którzy nic nie posiadają,
A jednak pomimo tego cieszą się wszystkim tym co mają.
I nie odbieraj mi nigdy wiary w takich ludzi i wielkiego do nich szacunku,
Bo walczą, bo się nie poddają, bo choć potrzebują wsparcia i pomocy, nie krzyczą bezmyślnie „ratunku”.

6529 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!