Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wschodni wiatr

tyle krzywd
wszechświat na ziemi
czarna dziura
chłonąca zło

nie(najedzona)
barbarzyńska
dzieło
człowieka

od zarania
diabeł macza
palce
jakiś
tyran być
musi

powiewa
od wschodu
sowieta
nie(przepadł)
przypomniał
światu
o sobie

nie myszy
pod miotłami
radę damy
od gór
aż do morza

wschodni
wiatr pognamy
w skarpetkach
pójdą
w bezdroża ...

8196 wyświetleń
111 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!