Menu
Gildia Pióra na Patronite

wyczekiwana

tyle kłamstwa
strzaskane tablice dekalogu
czy znasz sens ?
wojna i pokój zjednoczone
tylko polityków wola
bez krzty litości
ubrana w przepisy
kraina bezprawia

czy wierzysz w wolność ?

szła po zrujnowanej nekropolii
w czarnej sukni
szkarłatem róży przyozdobionej
szepcząc modlitwę
(a może to przekleństwa ?
nikt nie słyszał, zbyt cichy to był szept)
najbardziej wyczekiwana

a może ...a może to śmierć ?
może tylko ona
najprawdziwszą wolnością ?

w telewizji znów pokazali
zmęczone ofiary kolejnej
wojny

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!