Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tyka zegar, tyka....

Tyka zegar, tyka.
Czas nam wylicza do cna.
Nie chce sie zatrzymac
Czas głęboki, bez dna.
Dzień się nocą budzi,
noc dniem zasypia.
Księzyc buja w oblokach,
choć nie spi, bo czuwa.
Gwiazdy unoszą się
na nocnym firmamencie,
migocząc dają znać,
o nadchodzącej chwili,
gdy znów o świcie
Twoich oczu blask
zaśpiewa mi pięknie o miłości.
Czas kolejnym minutom
pozwala pójść do przodu,
by chwila ta znów
mogła wiecznie trwać.

22 082 wyświetlenia
187 tekstów
5 obserwujących
  • Janya

    15 February 2014, 21:10

    ładnie.. ;)
    pozdrawiam;)

  • krysta

    14 February 2014, 19:30

    ładny wiersz...
    pozdrawiam :)

  • awatar

    14 February 2014, 19:30

    ładnie, choć ten stronomiczny fragment
    "Dzień się nocą budzi,
    noc dniem zasypia.
    Księzyc buja w oblokach,
    choć nie spi, bo czuwa.
    Gwiazdy unoszą się
    na nocnym firmamencie,
    migocząc dają znać,
    o nadchodzącej chwili,
    gdy znów o świcie "
    razi dłużyzną