Menu
Gildia Pióra na Patronite

właściwie może mnie nie być

ty wpadać będziesz ze skrajności w skrajność

ja nosić dom jak kapelusz
mówić do pszczół i tłumaczyć gorycz tęsknoty

urośnie lawenda
i srebro które początkiem jest
odchodzenia
pomaluje mi włosy
i zniknie czerwień ust

i kiedyś
kiedyś krokiem chwiejnym
podobnym do mojego
przyjdzie pewność

jak spóźniony list

wiosny słodkiej
najlepszej

niespełnionej

22 019 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • zatopiony.wrak.

    24 March 2023, 21:56

    niezwykłe jak malujesz słowami obrazy

    można usłyszeć bzyczenie pszczół, dostrzec jak znika barwa ust i wyciągnąć pospiesznie rękę, gdy ktoś chwiejnie pokonuje krok za krokiem idąc we mnie

    w miejsca niczym niewygasłe wulkany

    • luterin

      25 March 2023, 00:14

      Jeśli mój świat malowany tak prostym językiem, zatrzymuje kogoś na chwilę, to jest dla mnie zawsze i zawsze wyróżnienie. I cieszy się moje serce.