Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ty tam, ja tu… Łączy nas czekanie
Ciche modlitwy płyną z ust; nie czas na opłakiwanie
To żyje, nie umarło; choć oboje chcemy
uwolnić się od bólu zanim utoniemy

Czekasz aż ja przestanę czekać…

Pragniesz, by odeszło to co…
gdzieś tam, kiedyś, dawno temu powstało
A wcale nie powinno
więc czemu tak się zadziało?

Ja też już nie mam siły
to walka z wiatrakami
Gdy ciemna noc spowija świat
opadają kurtyny niczym rwące potoki

Nie obiecywałeś, nie tęskniłeś
nie myślałeś…
Nigdy nie kochałeś
Do mych drzwi puka już tylko żal

I ja czekam aż przestanę czekać…

11 897 wyświetleń
196 tekstów
94 obserwujących
  • 23 September 2013, 00:16

    ładny