Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Ty....jeden wie(r)sz "

Ty...
Spadający w dół
Boisz się...?
Strach Ci towarzyszem jest?
On ratuje Ci życie...
Przyjaciel Twój czy wróg?
Czy może czekasz na cud?
Spadochron Cię chroni
Wierzysz w cuda?
Ty jeden ocalejesz
Tobie się uda
Błękit nieba Cię otula?
Podłoże miękkie się staje
Lądujesz bezpiecznie
Zwiedzasz nowe krainy
Przemierzasz leśne gęstwiny
Szczęściem swoim się dzielisz
Porankiem kroczysz pewnie
Z godziny na godzinę
Robi się cieplej, przyjemniej...
Znajdujesz ją - Swoje szczęście
Zaczepiasz o skrzydła jemioły
Całujesz czule...pod i....
Wzbijasz się do nieba
Czterolistną koniczynkę dzielisz na pół
Lecicie razem w górę i w dół.
Czego człowiekowi jeszcze do szczęścia potrzeba?
Kromka chleba
Serca pół?
Błękit nieba....jest tuż, tuż....
Zaraz wschód
Nowy dzień - stanie się.
Dla Ciebie cud.

....
Być szaleńcem - cóż to znaczy?
Jeden kwiat - jedna czerwona róża...
Może jemioła - wszystko tłumaczy.
....
Zainspirowana...
19.11.2020
02:12
Nad ranem

281 864 wyświetlenia
2734 teksty
35 obserwujących
  • Infinite Gentleman Night

    19 November 2020, 18:29

    Życzę jak najwięcej nocnych inspiracji układających tak pięknie Twoje myśli Czekoladkowa 😊🌜🍀

  • sprajtka

    19 November 2020, 15:49

    Tytuł zasługuje na osobną odsłonę:
    "Po-eto(s) jeden wie(r)sz..."

  • SamotnaDusza

    19 November 2020, 04:16

    Akurat dzisiaj potrzebowałem coś takiego przeczytać. Dziękuję Ci za to. Dziś jest trudny dzień a ten wiersz dosłownie mi spadł z nieba.