Menu
Gildia Pióra na Patronite

Głupia

Ty mnie omiń, ty mnie nie poznaj,
Ty mnie zapomnij, utop w pamięci,
Ty mnie przeklnij, wyzwij, że byłam najgorsza,
Ty do mnie nigdy nie pisz pierwszy.

Niech zapadnę się w myślach,
Umrę jak wczorajszy dzień i noce,
Niech mnie twój język gorzko zwymyśla,
Nie chodź ścieżkami, którymi błądzę.

Nie stawaj przede mną, zmilcz, nim wyrzekniesz,
Nie jaw się w snach, nie śnij na jawie,
Bo znów za Tobą, głupia, pobiegnę
I samą siebie po drodze zostawię.

21 191 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących