Menu
Gildia Pióra na Patronite

Osobno w górach

Ty mi górą ja ci murem
między nami wielki dół
tyś mi skałą ja ci wiatrem
czas podzielił nas
Tyś wysoko ponad granią
a ja w dole nad tą rzeką
woda z gór dotarła tu
Ja w jej toni przypominam
czas gdy most powstał z kamienia
i otwarte były bramy furtki
nawet zwykłe drzwi

76 481 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!