Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pokorna Madonna

Ty, któraś perły rozrzucone przez barbarzyńcę
w bandaże zbierała
Ty, któraś własną twarzą broniła swe dziecko od razów
stoisz dziś pod ścianą
sądzona
przez rozszczekane służebnice
ktore ponad przykazania się nie wychylają
wzgardzona
opluta jadem
za próby ocalenia jutra
Ty, która posiadasz w sobie siłę tytana
pokornie chylisz głowę
z wiarą
że jesteś częścią Jego planu

3565 wyświetleń
41 tekstów
14 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!