Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

moja piękna pani

ty która
wonią napełniasz
i ciszę
krzykiem rozdzierasz

kładąc swą dłoń
troskliwie na mej
oszronionej piersi

i
twe oczy
zakochane widzę
nawet w mroku

eh
oglądać Cię
pragnę
tak tylko

śnić w niepamięci

nucić
w godzinie
bladej śmierci
„La mia bella signora”

10 251 wyświetleń
160 tekstów
45 obserwujących