Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zaćmienie

ty jesteś Słońcem
ja Księżycem

nasze drogi
dalekie
przeciwne
odmienne są

a mimo to
dziś
spotkały się
na chwilę
krótką

wszechświat uznał, że nam się należy

jednak to była tylko
chwila
dla innych już nic nie znacząca

a ja
straciłam znów z oczu ciebie
utraciłam zdolność jasnego umysłu

moje miłosne zaćmienie

9802 wyświetlenia
89 tekstów
2 obserwujących
  • 20 March 2015, 21:16

    Sympatyczne skojarzenie żeby nie powiedzieć sympatyzujące z astronomią ;))
    Spokojnej nocki ;)