Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Panie "

Ty dałeś Nam wolną wolę i rozum
Dałeś też zapomnienie od trosk dnia cierpienie - szczęściem przeplatane
Potrafisz zaleczyć każdą ranę
Dajesz wolność od wewnątrz
W Tobie swoje nadzieje pokładam
Ręce czasami bezradne rozkładam
Pytając:
Jak długo jeszcze
Ciernie kaleczyć będą jego serce
Czy jeden krzyż nie wystarczy
....
Strudzony człowiek pod drzwiami stoi
I bardzo się boi - otworzyć je
A przecież może wejść
Zaproszenie dostał - dawno temu
Więc dlaczego stoi w cieniu
A nie w blasku słońca?
Jego miłość do Ciebie jest gorąca
Jak długo jeszcze czekać ma
Kiedy dasz mu znak Panie
...
To moje do Ciebie wołanie...pytanie
Strudzony drogą, gdzie oczy i nogi bolą
Odpocząć chcę dopłynąć na drugi brzeg
Otworzyć wrota do nieba bram
Chce być tam
Czy mu pozwolisz
Jaki masz plan
?
Pytam

14.06.2021
07:48

281 000 wyświetleń
2724 teksty
35 obserwujących
  • Odys syn Laertesa

    14 June 2021, 10:02

    Tajemnica nieprawości w człowieku... Mroczna z jednej strony i pobudzająca do buntu, do skargi że "jak to mógł Pan Bóg, skoro jest miłością, skoro jest dobry i wszechwiedzący, dopuścić"... Główny argument mający usprawiedliwić niewiarę a w związku z tym uwalniający od starania się by żyć uczciwie, tudzież dający prawo do rzucania wyzwania Bogu i naśmiewania się z ludzi pobożnych. Tak działa pycha, oraz druga strona egoizmu - rozpacz poczucia beznadzieji, i pokusa ściągania innych do tego poziomu. Przedsionek piekła. Także [...]

    Video MJcvr7xIxW0