Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Twoje słowa
brutalnie rozdarły
płaszcz mojego świata
na dwie części

Potłukły termometr uśmiechów
sprawiając, że rtęć łez
toczy się po pokoju życia

8833 wyświetlenia
147 tekstów
5 obserwujących
  • kati75

    8 February 2018, 12:01

    dobrze że takich termometrów już nie ma;)a miniaturka mocna!!!!!! pozdrawiam ciepło

  • 8 February 2018, 00:40

    W przyrodzie występują ładunki ujemne i... dodatnie.
    Z tą rtęcią - ciekawy chwyt.
    Na szczęście Unia zabroniła Polakom używania takich termometrów. ;)
    Dobrej nocy. :))

  • fyrfle

    7 February 2018, 15:56

    :)

  • 7 February 2018, 14:34

    dziękuję - jakoś tak łatwiej zawsze pisze mi się o rzeczach smutnych i bolesnych

  • fyrfle

    7 February 2018, 14:20

    Nie wiem jak jest z logiką, ale to już rola krytyków.

  • fyrfle

    7 February 2018, 14:19

    jeśli chodzi o technikę to wirtuozeria ze środków stylistycznych, zdecydowanie coś dla krytyków koneserów, mniej dla poszukujących radości z życia.

  • giulietka

    7 February 2018, 13:53

    Smutne, jak czyjeś słowa potrafią rozbić nasz świat...