Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Twoje Oczy

twoje oczy

jak najpiękniejsze wiersze
które
z początku
wydają się być
tylko kartkami
zupełnie jak oczy
pozornie
są tylko oczyma
ale gdy zacząłem
z nich czytać
dostrzegłem
jak wielkim
płonęły
do mnie ogniem

gdy to zrozumiałem
na marmur
w ciele zastygnąwszy
żar
z twoich oczu
podpalał mą duszę

od tamej chwili
kochanie
codziennie
życzę ci
aby wszystkie gwiazdy
z tego
płonącego kosmosu
twych oczu
spadające
aż do chwili
gdy wypełnią się
wszystkie dni
naszego życia
były gwiazdami szczęścia

6949 wyświetleń
58 tekstów
18 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!