Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ukryty blask

Twoje oczy, ich głębia
jakby krył sięza nimi najwspanialszy skarb.
Z początku gdy w nie spoglądasz,
ta ciemność wciąga cię,
ale gdy zatopisz się w nich wystarczająco długo,
odkryjesz na ich dnie blask silniejszy od najjaśniejszej gwiazdy.

Zaczniesz ronić zły,
nie wiedząc czy to ze szczęścia czy smutku.
Uśmiechniesz się do przyszłości,
która możę nigdy nie nadejść.
Ogarnie cię fala błogiego spokoju
i zaśniesz, śniąc tej nocy
swój najwspanialszy sen.

11.02.2011

1759 wyświetleń
15 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!