Menu
Gildia Pióra na Patronite

oswojony kolor zboża

twoje - kiedyś
unoszone magicznym powiewem
natarczywe, codzienne, niezmienne
śmiechem, słowem, obrazem
pomiędzy stertą listów pisanych pilnie
- jestem dżunglą pełną nastrojów
w sam raz za bardzo, za dużo
więcej niż zawsze,
nieprofesjonalna zamknięta w ramach,
wykradam czas z pomiędzy
by objąć duszę na nowo
pochwycić kontury rozebranych serc
które szybują bez skrzydeł
na biegunach zatraceń
w dżungli pełnej nastrojów

573 wyświetlenia
7 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!