Menu
Gildia Pióra na Patronite

żołnierzu

twoje czarne włosy
kręcą się na końcach kiedy jest wilgotno
buty za kostkę w kolorze błota
i twoje nagie ramiona
kij bejsbolowy oparty o drzewo
wiszący na nim naziści
a nad nimi żółte od słońca niebo

żołnierzu
o ciemnych oczach i śniadej skórze
z numerem na mundurze
tańczysz ze mną wokół ognia
unosisz mnie w powietrze
w twoich ramionach świat inaczej wygląda
gwiazda na twojej szyi odbija blask księżyca

i kiedy kończy się noc
ty nadal tutaj ze mną jesteś
jak kamienny posąg zatrzymany w czasie
twoje ramiona jak klatka
a ja jak ptak i mimo tego
nigdzie nie chcę odlatywać

1862 wyświetlenia
13 tekstów
0 obserwujących