Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiara i Przeznaczenie

Twój brak wiary nic nie zmienia ...
nie oszukasz przeznaczenia ...
stanie się co stać się musi ...
wierzyć wcale w to nie musisz.

Los twój z góry przesądzony
jest na kartach zapisany ...
nie Ty o tym decydujesz
czy się spełnią twoje plany.

Bądź pokorny i bądź wdzięczny
jeśli życie swe miłujesz
a się ziści sen twój piękny,
twe marzenia, obiecuję ...

Wiara wielką jest potęgą,
piękną siostrą Przeznaczenia ...
Ci co wierzą - w raju będą
a niewiernych - pożre ziemia.

70 833 wyświetlenia
1129 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!