Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzbanecznik

twoja krew stoi obok mojej
wspólnie przemilczamy powtarzalność
niemocy gdy już oddaliśmy życie

za bezpieczeństwo miłości
z myśli których zasięg utonął
w dzielącym nas dystansie

chcielibyśmy darzyć siebie tym
czego pragniemy najbardziej
lecz ona jak skrzydlaty owad
trzyma się krawędzi dzbana
kwiatu wspomnień

znikasz patrząc na mnie
a dzieli nas cały świat
kiedy odwracasz głowę

walczymy o jutro
które nas nie chce

mogło być już dobrze
gdyby wciąż nie musiało być lepiej
razem

30 300 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    23 May 2017, 14:08

    Thx, Cris.
    Dobrego reszty dnia. :)

  • Cris

    5 May 2017, 15:24

    ''...gdyby wciąż nie musiało być lepiej...'' - łatwiej byłoby o porozumienie...ładny.
    Dobrego reszty dnia :)