Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Twoja siła potężna i życiodajna,
Oddzielasz dzień od nocy,
Trwasz na sklepieniu niebios,
Od dnia czwartego w swej mocy.
Trwaj wschodem i zachodem
Cudzie światłością nazwany
Napełniaj swoim ciepłem
Nasz świat rozdygotany.

Gdyby tak jeszcze promienie twoje
Lód mogły topić w naszych sercach...
A S.

57 044 wyświetlenia
468 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!