Menu
Gildia Pióra na Patronite

pierwsze tygodnie tęsknoty za tobą były znakiem ostrzegawczym

twoja nieobecność uciążliwym swędzeniem
którego źródła nie potrafiłam zlokalizować

dłonie pozbawione uścisku twoich rąk
zdążyły zapomnieć jak być dłońmi

ciało nie wiedziało jak poskromić
gorycz każdej takiej kolejnej nocy

bo to łóżko choć wystarczająco duże
nie gościło nas obojga w swych objęciach

zupełnie tak jakbym cały ten czas
spędzony z tobą była z dala od domu

a bez ciebie zmuszona byłam wrócić
do tego miejsca w mojej głowie

które nie chciało już
mnie z powrotem przyjąć

18 931 wyświetleń
158 tekstów
24 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!