Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

twoja dłoń w mojej
spójrz jaka drobna
schowana cała
ogniem grzejąca
dwie gwiazdy na niebie
tak czarnym
odrobina światła mrokiem zagarniana łapczywie
klejnotów błysk
krótki promyk
łzy w moich ustach
nie płacz bo grzech jest po to
żeby go wybaczyć
wina by uniewinnić
a ciemność by w niej rozbłysnąć
zanim się w świetle rozpłynie
leć ze mną
zapomnij
zapał się
spal

15 311 wyświetleń
144 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!