Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sprawdź Czy To Prawda

Twój umysł zatruty,
wodą informacji fałszywych przesiąknięty
podczas prania wieloletniego
mógł z tego nie ocaleć, zatem powiedz ...

Czy masz jeszcze coś takiego w głowie,
co "myśleniem samodzielnym" się zowie
czy ofiarą manipulacji
już prawie martwą jesteś,
co prawdy w stanie nie jest usłyszeć
ni zobaczyć nuty?

Wyłącz wszelkie mediów nośniki,
wyjdź na łąkę i zapomnij o wszystkim,
co w nich zobaczyłeś, usłyszałeś i przeczytałeś
i w książkach wszelkich również
i o tym czego w szkole Cię nauczono ...

Przypomnij sobie czas kiedy dzieckiem małym byłeś
i główkę swoją niczym jeszcze miałeś nieskażoną ...
Spójrz w niebo i powiedz co sam myślisz teraz,
zanim czegokolwiek w świadomość twoją nie wpojono ...

Stój tu tak długo, aż w świat nie uderzy kometa ...
Powiesz mi czy ona istnieje, jeśli się na nią doczekasz ...

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!